Hoppa till huvudinnehåll

Tre Bilda-band med på Dandanat 2018

Scen på dandanat

Tre musikakter är nu klara för kulturfestivalen Dandanat i Betlehem 13-15 september. Det är Afrovocals från Göteborg/Borås, Flyinglow från Uppsala och Trio Törn från Stockholm som får möjlighet att möta palestinska musik- och dansgrupper i Betlehem för att umgås, repetera och uppträda tillsammans.

Afrovocals
Afrovocals är en sånggrupp  som utforskar musik från olika delar av Afrika och blandar den med en skandinavisk stil och tolkning. Målet är att dela passionen och glädjen de känner när de sjunger med andra, men också att föra samman människor där musiken blir en väg till enighet.

 

Det är band som har studiecirkel hos Bilda som varje år har möjlighet att ansöka om att följa med på resan för att medverka i Dandanat och uppleva den unika mötesplats som Jerusalem och Betlehem är.

– Genom vårt långvariga arbete i Mellanöstern har vi möjlighet att låta svenska och palestinska musiker mötas för att dela erfarenheter med varandra, säger Sara Thorstensson, Utvecklingsansvarig Kultur på Bilda.

Flyinglow
Flyinglow är ett elektroniskt popmusikprojekt av Joel Gabrielsson, en musiker från Uppsala. Soundet kan beskrivas som suggestiv elektronisk musik som växer ihop med sången. Joel har skrivit, spelat in och producerat allt själv. Denna process har gett honom det kreativa rymden för att utveckla soundet efter sitt eget sinne och tid att finna mening i sångerna. En självreflekterande och existentiell resa.

 

Dandanat arrangeras i ett samarbete mellan Studieförbundet Bilda och kultur- och utbildningsorganisationen Diyar i Betlehem. Utöver workshops och uppträdanden tillsammans med de palestinska artisterna omfattar resan även studiebesök i Israel och Palestina.

Trio Törn
Trio Törn startade hösten 2015 på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Ett kammarmusikaliskt sound med rötterna i den svenska folkmusiken är deras utgångspunkt när de med stor nyfikenhet utforskar sina instruments potential.
För närvarande arbetar de med sitt debutalbum som kommer att släppas sommaren 2018.

 

Studieförbundet Bilda driver det egna studiecentret Swedish Christian Study Centre i Jerusalem, dit grupper och enskilda kommer för möten och studier. En viktig del av verksamheten är att planera och ta emot resegrupper från Sverige i regi av Bilda.